Suomen Kuntasäätiön Urbanismi-seminaari Tampereella 25.4.2018

Suomen Kuntasäätiön suojissa jatketaan Urbanismisäätiön toimintaa. ”Maailman Parhaat Kaupungit – kokemusten juurruttaminen Suomeen” -toimintatavan kolmannen kurssin seminaari pidettiin Tampereella 25.4.2018.

Professori Tassilo Herrschel Westminsterin yliopistosta luennoi kaupunkiverkkojen kasvavasta merkityksestä ja niiden suhteesta valiovallan koko kansallista aluetta koskevaan vastuuseen. Seminaarissa keskusteltiin Portlandiin suuntautuneen kurssin raportista. Portland osoittautui hyväksi esimerkiksi kaupungista, jota kehitetään asukkaitaan varten hyvänä, toimivana kaupunkina. Näin toimien Portland kuitenkin näyttää osoittautuvan yhdeksi menestyvimmistä Yhdysvaltalaisista kaupungeista ja myös kansainvälisesti vetovoimaiseksi. Asukkaista lähtevä kaupunkistrategia on siis mahdollinen!

Asukkaiden osallisuudesta lähtevää kaupunkikehittämistä valotti professori Marketta Kyttä Aalto-yliopistosta.

Säätiön raportti ”Monipuolinen Portland” on liitetty Suomen Kuntasäätiön sivuille.

Koskinen-Tampere25.4.2018
Herrschel-Tampere25.4.2018
Kyttä-Tampere25.4.2018